Казват, че закуската е най-важното хранене за деня . Толкова банално, нали? Диетолозите и лекарите

...
Казват, че закуската е най-важното хранене за деня . Толкова банално, нали? Диетолозите и лекарите
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ядете овесени ядки всеки ден

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня . Толкова тривиално, нали? Диетолозите и лекарите обаче не стопират да препоръчват овесени ядки заран за закуска. И знаете ли, работи! Например, това може да помогне за понижаване на риска от сърдечни болести.

Ние ви показва 8 страхотни аргументи да започнете да ядете овес всеки ден.

Овесът би трябвало да бъде първокачествен, екологичен и незамърсен и непознати частици. За да разнообразите усета на овесените ядки, прибавете пресни плодове, ядки, канела, сметана или нискомаслено кисело мляко към сместа.

 

1. Ще получите по-добра кожа.

Овесената каша е идеална за лечение на възпалителни положения, като екзема или раздразнение, а също по този начин предизвиква хубавичко кожа. Уникалните свойства на овесените ядки произтичат от съществуването на огромно многообразие от витамини и микроелементи в състава му. Цинкът помага за разчистване на кожата и унищожаване на отрови и други нездравословни съединения. Освен това дейно стеснява порите и има подмладяващ резултат. Желязото е един от най-важните детайли за храненето и насищането на влагата в кожните кафези. Манганът премахва отока и възпалението, а също по този начин предизвиква бързото укрепване на кожата след рани, натъртвания, изгаряния и други микро-наранявания. Магнезият възстановява кръвообращението и обезпечава доста възобновяване на кожните кафези.

 

2.Мускулите ви ще получават повече протеини.

Една порция или около 8 супени лъжици овесени ядки , дава на тялото ви 15% от целесъобразното на ден количество протеин. Не забравяйте за витамин Е , антиоксиданти и глутамин , които спомагат за по-бързото регенериране на мускулните нишки.

 

3. Високи равнища на антиоксиданти.

Овесът е богат на антиоксиданти – един от тях е Avenanthramides – които оказват помощ при сърбеж, инфектиране и кръвно налягане. Съдържат бета-глюкан , който понижава кръвната захар . Ефектът им се засилва с съществуването на витамин С. Не е изцяло инцидентно, че закуската комбинирана с портокалов сок и овесени ядки е съвършено начало на деня

 

4. Ще бъдете цялостни с сила.

Овесените ядки са богати на въглехидрати и осигуряват повече сила за тялото. Препоръчително е да консумирате леко изсъхнал овес, защото ще се чувствате задоволени за по-дълго време, заобикаляйки потребността от други храни.

 

5. Ще отслабнете.

Ежедневната консумация на овесени ядки оказва помощ за възстановяване на метаболизма, ускорение на загубата на тегло . Закуската на основата на овесени ядки за дълъг интервал от време ни разрешава да се въздържаме от непотребния банкет на калории.

На бавни въглехидрати , които се съдържат в него, ни разрешават да управляват апетита и тревога и поддържане на естествени равнища на кръвната захар. Хранителните субстанции в него освен форсират метаболизма ни, само че също по този начин предотвратяват натрупването на мазнини и отрови в тялото и ни пречат да преяждаме.

 

6. Холестеролът ще намалее.

Овесът съдържа фибри, наречени бета-глюкан , които оказват помощ за понижаване на холестерола в организма.

Благодарение на линоловата киселина и разтворимите фибри, съдържащи се в овесените ядки, спомага за намаление равнището на триглицеридите и неприятния холестерол в кръвта. Тези хранителни субстанции „ почистват “ остатъците от мазнини от стените на артериите и защищават тялото ни от развиването на такива съществени болести като атеросклероза, инфаркт и инсулт.

 

7. Ще намалите риска от сърдечни болести.

Овесът е богат на положителни здравословни мазнини и поддържа сърдечните клетки и кръвоносната система. Благодарение на антиоксидантите, присъстващи в овесените ядки, понижава вероятността от увреждане на стените на кръвоносните съдове от свободните радикали („ залепване “) .

 

8. Ще се отървете от храносмилателни проблеми.

Експертите предлагат да ядете фибри всеки ден –  25 до 35 грама – защото това е идеалното количество за добро храносмилане . Само дребна порция овес съдържа 1/5 от целесъобразния дневен банкет на фибри.

Ето за какво овесените ядки са идеални за всекидневието ви, да не приказваме, че фибрите ще ви оказват помощ да поддържате вярното действие на червата и по този метод ще ви попречат да се напрягате.

Ядете ли овесения дки всеки ден? Или може би ще започнете да ядете повече от в този момент, откакто прочетете тази публикация. Кажете ни в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР